NachtvandeNacht campagne Natuur en Milieu Federaties

05/11/2021

Afgelopen weken hebben de Natuur en Milieufederaties in het kader van de NachtvandeNacht campagne in heel Nederland honderden bedrijven gefotografeerd om te kijken hoeveel bedrijven, onnodig, de lichten laten branden in de nacht.

Maar liefst 58% van de bedrijven in Flevoland laat onnodig veel licht branden in de nacht. Hiermee verspillen bedrijven samen zo’n 536 miljoen kWu aan stroom per jaar en ontstaat onnodig veel lichthinder. Uit eerste reacties van bedrijven kregen we meestal ‘veiligheid’ als oorzaak genoemd. In de praktijk blijkt echter dat inbrekers juist licht nodig hebben en vaker inbreken bij licht. De oplossing is simpel: breng sensors aan. Als licht aanspringt bij beweging heeft dit een afschrikkende werking op inbrekers.

 

Flevolandse ondernemers

58% van de Flevolandse bedrijven heeft s ’nachts onnodig de lichten aan staan. Als alle Flevolandse bedrijven aan de slag gaan met het doven van onnodige verlichting wordt er jaarlijks heel veel energie bespaard en zo verkleinen we samen de Flevolandse voetafdruk.

 

Doe mee via: www.ikdoemeejijook.nl en meld je aan. Elke deelnemend bedrijf of organisatie ontvangt tips & tricks voor slim en effectief verlichten.