Terugblik Captains Ontbijt 2021

26/11/2021

Ieder jaar organiseert Bedrijfskring Lelystad het exclusieve BKL Captains Ontbijt voor de grotere bedrijven in Lelystad. Na de online Captains Conferentie van 2020 konden de Captains elkaar op donderdag 25 november 2021 weer face to face treffen (met de nodige Covid maatregelen).

In de sfeervolle museumzaal van luchtvaartmuseum Aviodrome en onder het genot van een ontbijt van Hajé Restaurants gingen meer dan 60 ondernemers, directeuren en prominenten samen in gesprek over het thema ‘Ruimte om te ondernemen’.

Onder leiding van gastheer en journalist Roland Koopman, o.a. bekend van RTLZ, passeerden onderwerpen zoals lokale arbeidsmarkt, vestigingsklimaat en nieuwe uitdagingen in het post-corona tijdperk de revue.

Het gesprek vond afwisselend in de zaal en op het podium plaats. Daar zaten vier lokale Captains die hun sporen inmiddels behoorlijk hebben verdiend: creative director en eigenaar van het modemerk Chiba Clothing Ahmed Al Aradi, mede-eigenaar van selectie- en HR-adviesbureau Burger Support Marcel Burger, directeur van MAC³PARK Marian Mulder en directeur van UXEM Flexible Foams, Suzanne Berghuis. 

Is het ruimte krijgen of ruimte nemen om te ondernemen? Hoe zit het met de maakbaarheid van het imago van Lelystad, welke invloed hebben we? En zijn er voldoende startmogelijkheden voor de jonge ondernemer?

Over deze en andere vraagstukken werd gedebatteerd. Geïnspireerd en met actieplannen verlieten de Captains na deze sessie het Aviodrome, met een cadeaupakket van de Lelystadse Boer.  

Dank voor ieders actieve aanwezigheid!

Bekijk hier alle foto's