Terugblik Politiek Café 28 februari

03/03/2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart a.s. organiseerde Bedrijfskring Lelystad op maandag 28 februari een interactief Politiek Café. Onder leiding van politicus en bestuurder Bas Jan van Bochove gingen ondernemers met de lokale partijen in gesprek over diverse onderwerpen zoals inkoop, arbeidsmarkt en veiligheid.

Er werden kritische vragen gesteld zoals:

  • Wat gaan we doen om de jeugd te laten blijven in Lelystad? En ze te laten helpen met het verder opbouwen van onze mooie stad!?
  • Hoe denken de kandidaten over succesvolle stadspromotie van Lelystad?
  • Hoe gaat u het woningtekort oplossen voor verschillende doelgroepen?

Onder meer door het actieve optreden van gespreksleider Bas Jan van Bochove werden de politici bevraagd op de uitvoering van standpunten, eerdere belofte en hun verkiezingsprogramma’s. De BKL Veilige Busrit werd veelal aangehaald als nuttig moment van samenkomen tussen ondernemers en fracties. 

Dank aan Porteum voor het warme welkom in het mooie theater van de kersverse middelbare school en dank aan alle aanwezigen voor een geslaagde middag!

Meer informatie over de verkiezingen vind je op de website www.lelystad.nl/verkiezingen met de 17 verkiesbare partijen, partijprogramma’s en introductiefilmpje

Bekijk hier alle foto's