Paasevenement van De Lelystadse Boer en BinnenInn op zaterdag 9 april

04/04/2022

Wie zaterdag 9 april in het winkelcentrum langs BinnenInn loopt, komt helemaal in de paasstemming. Op die dag organiseren De Lelystadse Boer en BinnenInn namelijk een paasevenement. Kinderen kunnen aan grote tafels paaseieren schilderen, er worden door Lelystadse Boeren verse Lelystadse scharreleieren en andere lokale producten verkocht en de dag wordt muzikaal omlijst met livemuziek. De mensen zijn welkom van 11:00 tot 16:00 uur aan de Neringpassage 54.

Bij BinnenInn staan lange tafels waarop kinderen van 14:00 tot 16:00 hun eigen paasei mogen beschilderen. Wie zaterdag niet kan, heeft op woensdag 13 april nog een kans. In de week na zaterdag 9 april kan men bij BinnenInn ook nog terecht om alsnog Lelystadse eieren voor Pasen te kopen.


Foto: Familie van der Weele zorgt op 9 april voor verse scharreleieren (c) De Lelystadse Boer

Boer en burger met elkaar verbinden

Het Paasevenement is onderdeel van een breder doel van De Lelystadse Boer: de boer en de burger met elkaar verbinden. Het hele jaar door worden er daarom evenementen en activiteiten georganiseerd in de stad en in het buitengebied. De bekendste is de jaarlijkse oogstdagen in september waarbij burgers zelf hun groenten kunnen oogsten. Door de burger op te zoeken hoopt De Lelystadse Boer op meer waardering voor het werk van de boer. Bekend maakt tenslotte bemind. 

De Lelystadse Boer

De Lelystadse Boer is een stichting met 115 aangesloten boeren. Samen beheren zij een gebied van ruim 7.000 voetbalvelden groot. Ontstaan om naast de lasten ook de vruchten te plukken van Lelystad Airport. Tegenwoordig is De Lelystadse Boer uitgegroeid tot een paraplumerk van nagenoeg alles wat zich in het buitengebied van Lelystad (op agrarisch vlak) afspeelt. Lelystadse boeren helpen bijvoorbeeld met het onderhoud van het vliegveld, werken samen met buren en andere betrokken uit het gebied op het vlak van duurzaamheid, verzorgen boerderijeducatie middels boerderijbezoeken, oogstdagen en boer-in-de-klas programma’s en zijn de rentmeesters van het gebied waar zij werken, wonen en dromen najagen.