Nieuwe plannen voor Benelux Tour 2022

12/04/2022

Vorig jaar werd voor de eerste keer een deel van de Benelux Tour 2021 gereden in Lelystad. Bekijk hier de aftermovie van 2021. Hoe goed en bijzonder deze dag ook was, het kan volgens Citymarketing Lelystad (CML) veel beter en dat gaat het in 2022 dan ook worden. CML deelde hun plannen voor de Benelux Tour 2022.

Route Benelux Tour 2022

Vorig jaar werd in Lelystad een tijdrit gereden. Dit jaar gaat het om een ‘normale’ etappe. Het parcours, dat is ontwikkeld samen met Mischa Engel, een lokale expert, gaat via het Werkeiland, de Knardijk en het Nationaal Park Nieuw Land. Er zijn hele stukken polder in de route verwerkt en de finish is bij Bataviastad. Hiermee laat het parcours zien wat Lelystad en Flevoland bijzonder maakt. Dat de route langs Batavia Stad gaat, is geen toeval. Batavia Stad Fashion Outlet is een van de grote werkgevers van de stad én vanaf dag 1 de hoofdsponsor van het evenement.

Tweede internationale wielerwedstrijd Simac Ladies Tour

Naast de Benelux Tour wordt nóg een wielerwedstrijd verreden in die periode: de Simac Ladies Tour. Waaraan de top van het internationale vrouwenwielrennen vanuit de Tour de France meedoet. De twee internationale wedstrijden worden aan elkaar gekoppeld.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

De komst van de Benelux Tour is gekoppeld aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Door het fonds aan het event te koppelen, worden kinderen enthousiast gemaakt voor het wielrennen en is er meer bekendheid voor de mogelijkheden die het sportfonds biedt aan gezinnen.

Media aandacht en bekendheid

Met de Benelux Tour wordt een sterk merk gebouwd, zoals de Tour de France. Naast vaste partner Omroep Flevoland, zijn er ook live uitzendingen op Sporza, Eurosport en NOS. Het evenement is een goede manier om de jonge provincie Flevoland internationaal op de kaart te zetten en om sport bij inwoners van Flevoland onder de aandacht te brengen.

Netwerken en feestelijke afsluiting

Vorig jaar was er al ruimte om te netwerken als ondernemer. Deze zomer wordt de VIP-omgeving groter. Er is toestemming van de organisatie van de Benelux Tour om een eigen VIP-omgeving in te richten waar ondernemers uit Lelystad en Flevoland elkaar kunnen ontmoeten.

De internationale sportwedstrijden worden feestelijk afgesloten. Hiervoor blijven alle faciliteiten die tijdens de Tours zijn gebruikt, staan. Het wordt een feest voor alle inwoners van Lelystad en omgeving. Iedereen is welkom om naar optredens van Nederlandse topartiesten te komen kijken en luisteren.