Astrid Hertog nieuwe directeur-bestuurder Batavialand

10/05/2022

Per 1 juni 2022 wordt Astrid Hertog de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting Erfgoedpark Batavialand in Lelystad. Als museum- en erfgoedprofessional zet ze zich al vele jaren in om mens en samenleving te verbinden met cultureel erfgoed.

De afgelopen jaren vervulde zij met haar strategisch adviesbureau diverse interim functies in de culturele sector en is ze vanaf 2020 actief als bestuurslid van het Schoenenkwartier in Waalwijk, dat geheel vernieuwd wordt en eind juni dit jaar opent. Daarvoor werkte zij onder andere als directeur van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en van de Stichting Romeinse Limes. Tevens is ze toezichthouder bij het Spoorwegmuseum en adviseur erfgoed bij het BNG Cultuurfonds. 

Dorien Fröling, voorzitter van de Raad van Toezicht: "De Raad van Toezicht is zeer verheugd met de benoeming van Astrid Hertog. Wij zien in haar een enthousiaste en daadkrachtige directeur met ruime culturele ervaring en een zakelijke blik.”

Astrid Hertog zal de komende jaren o.a. vorm, inhoud en leiding gaan geven aan de realisatie van de vernieuwingsplannen die voor Batavialand in het verschiet liggen.

“Mijn interesse in (maritieme) geschiedenis en archeologie komen mooi samen in het Erfgoedpark Batavialand. Ik kijk er enorm naar uit om met het team een vernieuwingsslag te maken, naar een eigentijdse, inspirerende, culturele onderneming. De gelden van het Rijk en de provincie Flevoland die gereserveerd zijn voor nieuwbouw van o.a. een Scheeps-archeologisch depot, biedt heel veel vertrouwen in de toekomst en een noodzakelijke financiële impuls.”