Ministerieel bezoek Flevopenningengala

16/05/2022

Karien van Gennip (CDA), minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid, komt op vrijdag 10 juni 2022 naar het Flevopenningen Ondernemersgala in Almere. Flevopenningenvoorzitter Tom Lansink is verheugd met de komst van deze minister op het ondernemersgala: “We hebben bij diverse edities ministers mogen ontvangen en de komst van deze minister geeft aan dat onze provincie en het Flevopenningen Ondernemersgala ertoe doet in Den Haag.” De drijfveer van de minister is mensen gelijkwaardige kansen geven op allerlei zaken in het leven: gelijke kansen op werk, inkomen, een gezonde en duurzame loopbaan. 

Ook Jacco Vonhof behoort tot de gasten. Jacco Vonhof is sinds 3 september 2018 de voorzitter van de ondernemersorganisatie MKB-Nederland. De gedreven Vonhof is maatschappelijk zeer betrokken; hij is een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Hij wordt gezien als een ondernemer in hart en nieren en zet zich ervoor in om ‘Den Haag’ duidelijk te maken wat ondernemers drijft en wat zij nodig hebben. In de afgelopen twee coronajaren heeft ondernemend Nederland – ook dat in Flevoland - veel steun ondervonden aan de openbare optredens van Jacco Vonhof met betrekking tot de verstrekte overheidssteun. 

Locatie

De Floriade in Almere is dit jaar dé unieke locatie waar het Flevopenningen Ondernemersgala plaatsvindt. Het Congrescentrum wordt een feestelijke ambiance waar de organisatie 600 gasten welkom heet. 

Flevopenningen – 17e editie

Tijdens het ondernemersgala, dat voor de 17e keer wordt gehouden, worden Flevopenningen uitgereikt aan ondernemers en studenten ter onderscheiding van excellente prestaties. Er worden HBO Flevopenningen toegekend aan studenten van Windesheim Flevoland – Windesheim Flevopenning beste Comakership en Aeres Hogeschool – Aeres Greenmaker Change Flevopenning. Zij leveren uiteindelijk een product of een dienst op.

Op deze editie van het Flevopenningen Ondernemersgala zullen door het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) werkgevers worden gehuldigd, die zich de afgelopen periode extra hebben ingezet voor de inclusieve arbeidsmarkt. Deze ‘Ambassadeurs Participatie van de Inclusieve Arbeidsmarkt’ worden door de Flevolandse gemeenten voorgedragen, waarbij zij zich rond het thema ‘Ongekend Talent’ hebben onderscheiden door 50-plussers kans op werk te bieden.

De Flevopenning ‘Topondernemer’ gaat naar één van door de lokale Flevolandse bedrijfskringen genomineerde kandidaten. 

Invloedrijk platform

Sinds 2004 is het jaarlijks terugkerende ondernemersgala – dat ieder jaar in een andere Flevolandse gemeente wordt gehouden – uitgegroeid tot een invloedrijk platform waarop het Flevolandse bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen worden gestimuleerd tot lucratieve onderlinge samenwerking en versterking. De partners van het Flevopenningen Ondernemersgala 2022 zijn: Provincie Flevoland, Flevoland Werkt!, Gemeente Almere, Floriade Expo 2022, Windesheim Flevoland, Aeres Hogeschool, HORIZON Flevoland en VNO-NCW/MKB-Flevoland.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het ondernemersgala is inmiddels van start gegaan en verloopt goed. Er zijn nog beperkt kaarten beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.flevopenningen.nl/kaartverkoop. Een entreeticket kost 175 euro (excl. btw). De organisatie houdt rekening met ruim zeshonderd gasten, vooral topmensen uit Flevoland, maar ook landelijke bestuurders en kopstukken uit het bedrijfsleven. 

Meer info en aanmelding: www.flevopenningen.nl