BKL feliciteert wethouders met benoeming

08/07/2022

De gemeente Lelystad heeft een nieuw college. Nadat op 28 juni het raadsakkoord werd vastgesteld, zijn dinsdag 5 juli de vijf wethouders geïnstalleerd die samen met burgemeester Mieke Baltus het college vormen voor de periode 2022-2026. De nieuwe wethouders zijn Annemieke Messelink-Dijkstra, Piet van Dijk, Sjaak Kruis, Dennis Grimbergen en Rinze Broekema. Bekijk hier de definitieve portefeuilleverdeling.

Het bestuur van de BKL feliciteert de wethouders met hun benoeming in het nieuwe college. We verwachten ook met dit college goed samen te werken in de verdere ontwikkeling van stad en bedrijfsleven. In de komende periode willen we werken aan:

  • een substantiële verhoging van de lokale inkoop door de gemeente en de daaraan gerelateerde bedrijven en instellingen,
  • verbetering van de mobiliteit in de stad en een goede bereikbaarheid van de industrieterreinen,
  • veilige en schone bedrijventerreinen en
  • een versterking van de arbeidsmarkt waar meer Lelystedelingen kiezen voor werken in Lelystad.