Lelystadse oogstdag zaterdag 3 september

22/08/2022

Lelystad mag op zaterdag 3 september wederom de handen uit de mouwen steken en zelf oogsten bij en met Lelystadse boeren tijdens de Lelystadse oogstdag. Dit jaar staan de akkers vol met biologische aardappels, uien, boontjes, rode bieten en pompoenen. Op het oogsterrein is ook een mini-streekmarkt en je kunt er terecht voor heerlijke polderfriet en boerenijs. Het evenement is gratis. Afrekenen gebeurt traditiegetrouw per meter eten dat je oogst.

Proef het werk van de boer

Stichting De Lelystadse Boer organiseert dit jaar alweer voor de vierde keer de Lelystadse Oogstdagen. Ieder jaar trekt het evenement – weer of geen weer – meer dan duizend bezoekers en ook dit jaar hoopt de stichting vele stadsgenoten te mogen verwelkomen. Mensen die het werk van de boer letterlijk en figuurlijk komen proeven. Aan de inzet van vrijwilligers en de boeren zal het in ieder geval niet liggen. Er staan er tientallen klaar om de gasten de weg te wijzen en ze te helpen met een mooie oogst.

Van zaadje tot soep

Een dag eerder mogen Lelystadse basisschoolleerlingen gaan wroeten in de aarde om op zoek te gaan naar voedsel. Zij doen mee aan het IVN natuureducatie-programma ‘van Zaadje tot Soep’. Dit programma is speciaal opgezet om kinderen bewust te maken van het proces dat nodig is om etenswaardig voedsel te maken. 

Praktische informatie

De oogstdag op zaterdag 3 september is van 10:00 tot 16:00 uur. Het oogstterrein bevindt zich langs de N302, tussen de Meerkoeten- en Anthony Fokkerweg. Parkeren kan aan de zijkant van het terrein op de Albert Plesmanlaan. De meest actuele informatie is te vinden op: www.delelystadseboer.nl/oogst.