Appelplukker gezocht! Help samen met je collega’s de klanten van de voedselbanken aan gezond fruit

05/09/2022

Op zaterdag 24 september en alle zaterdagen in oktober stellen 13 appeltelers in Flevoland hun boomgaard open voor appelpluk voor de Voedselbanken! Om zoveel mogelijk appels te plukken voor dit mooie doel, is de Groente & Fruibrigade op zoek naar vrijwilligers die een dag(deel) hun handen uit de mouwen willen steken! Kom ook samen met je collega’s, serviceclub of relaties appels plukken. Voor het goede doel en ontzettend leuk om samen te doen.

Nóg meer appels, voor nóg meer Voedselbanken

In 2021 werd de eerste succesvolle appelpluk georganiseerd. Hier plukten de vrijwilligers 15.000 kilo appels. Genoeg om een aantal voedselbankklanten van verse appels te voorzien. Dit jaar hebben zich maarliefst 13 telers aangemeld en breidt de regio zich naast Dronten (Lelystad) uit naar Zeewolde, Kraggenburg en Markenesse. Het doel voor dit jaar is 60.000 kilo appels. Dus alle hulp is welkom. Er zijn meer dan 300 vrijwilligers nodig!

De Groente- en Fruitbrigade heeft de Lelystadse en Harderwijkse Uitdagingen gevraagd om te helpen met de organisatie van de zogeheten laatste pluk. Naast vrijwilligers uit het bedrijfsleven om een (dag)deel te komen plukken, zijn zij o.a. op zoek naar:

  • catering
  • vervoer van groepen plukkers naar en van de fruittelers
  • kruiwagens
  • coördinatoren
  • entertainment
  • media-aandacht

Doe mee en kom een zaterdag appels plukken

Lijkt het je als bedrijf of organisatie leuk om met je collega’s een (dag)deel te komen plukken? Of zie je voor jezelf een rol weggelegd op het gebied van catering, kruiwagens of entertainment? Meld je dan aan bij simone@lelystadseuitdaging.nl of bel 06-45556767.

Je kunt je aanmelden voor zaterdag 24 september en alle zaterdagen in oktober. We plukken van 8.30 tot 15.30u. Voor koffie, thee en lunch wordt verzorgd. Meld je aan, voor een dag(deel) met je collega’s via simone@lelystadseuitdaging.nl

Samenleven, samenwerken, samendoen!

Dit is een initiatief van de Groente- en Fruitbrigade. Wij organiseren deze activiteit in samenwerking met de Harderwijkse Uitdaging en de Groente- en Fruitrigade. Wij dagen het bedrijfsleven uit om bij te dragen aan deze appelpluk. Samen verbinden we het bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties.