Platform Samen Digitaal Veilig in regio Flevoland

21/10/2022

Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland (SBBF) lanceert platform Samen Digitaal Veilig in regio Flevoland.

Na de feestelijke ondertekening in de Malietoren in Den Haag gaat Samen Digitaal Veilig officieel van start. Als krachtenbundelaar op het gebied van veilig ondernemen in regio Flevoland wil SBBF hun bedrijven en organisaties optimaal ondersteunen tegen cybercrime. Met Samen Digitaal Veilig zetten ze een eerste stap tegen internetcriminaliteit en wordt er een norm gezet voor Flevoland.

Feestelijke ondertekening
Veiligheidscoördinator Harry de Jong ondertekende in de Malietoren in Den Haag de officiële lancering. Onder leiding van Jacco Vonhof van MKB-Nederland en samen met 17 andere branche- en koepelverenigingen, waaronder BOVAG, Koninklijke Bouwend Nederland, INretail, Transport en Logistiek Nederland en MODINT, verkeert de SBBF in goed gezelschap.

Samen Digitaal Veilig
Het platform Samen Digitaal Veilig legt aan de hand van korte, heldere uitlegfilmpjes de gevaren van online criminaliteit bloot en geeft aan hoe je gevaarlijke situaties voorkomt.

  • Je krijgt overzicht in wat er al gedaan is en wat er nog moet gebeuren op het gebied van veilig digitaal ondernemen.
  • Je traint je medewerkers eenvoudig op digitaal veilig gedrag aan de hand van informatieve filmpjes.
  • En je houdt je leverancier(s) op het gebied van IT scherp op de veiligheid van jouw systemen.

Stichting Veilig Ondernemen Flevoland
De SBBF zet zich sinds 1995 in voor fysieke beveiliging middels collectieve bewakingsdiensten. Tegenwoordig is digitale weerbaarheid een voorwaarde om adequaat (fysiek) beveiligd te zijn. Met dit gegeven, en de vele andere ontwikkeling op het gebied van veilig ondernemen, denk aan ondermijning, privacy, high-impact crimes, brandveiligheid, gaat de SBBF haar diensten uitbreiden.

Met hun missie: "Voor een Veilig Flevoland pakken wij de handschoen op als krachtenbundelaar in de regio: optimale samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid." Mede hierom zal de SBBF binnenkort een naamswijziging doorvoeren naar Stichting Veilig Ondernemen Flevoland.

Kijk hier voor meer informatie over Samen Digitaal Veilig.


Deelnemers Samen Digitaal Veilig - © Rolf van Koppen


Harry de Jong ondertekent samenwerking Samen Digitaal Veilig – © Rolf van Koppen