Applaus en Silver bij 500 beste restaurants van Nederland

07/11/2022

Lekker500 is de onafhankelijke restaurantgids van Nederland. De vertrouwde en stabiele gids die je wegwijs maakt binnen de culinaire wereld. Voor ieder memorabel eetmoment buiten de deur. Voor culi-liefhebbers door culi-liefhebbers. Er zijn 49 nieuwkomers toegvoegd aan hun boek: 'De beste 500 restaurants van Nederland'. Waaronder restaurant Applaus en restaurant Silver, gefeliciteerd!

Applaus

Applaus bevindt zich in het spraakmakende theater de Agora midden in het stadshart van Lelystad en bestaat nu 13 jaar. Een modern ingerichte, sfeervolle plek waar je kan genieten van het beste wat culinair voor handen is. Voor een heerlijke business lunch, een salade of een lekker broodje. Een uitgebreide borrel of cocktail met fingerfood tot aan een 5 gangen chefs menu van chef-kok Martijn van Wegen. Samen met zijn keuken brigade bereidt hij overwegend Mediterrane gerechten vanaf de basis en vanzelfsprekend met verse ingrediënten. De spannende selectie wijnen maakt de voorstelling compleet.

Silver

Voor gastvrouw en sommelier Corrie Hop is er een langgekoesterde droom in vervulling gegaan. Samen met chef-kok Abel Bousie en zijn keukenbrigade laat ze je graag genieten van vernieuwende gerechten, gebaseerd op klassieke technieken. Er wordt gebruik gemaakt van de verse producten die het seizoen te bieden heeft. Passie en liefde voor koken met daarbij mooi aansluitende wijnen is waar het allemaal om draait bij 'Silver'. Met deze passie zorgen ze ervoor dat het een echt avondje uit is, een heuse smaakbeleving. Kortom, je wordt in een rustige omgeving, modern interieur en mooie ambiance culinair en gastvrij in de watten gelegd!