A.S.F. Fischer BV breidt logistiek centrum uit

03/04/2023

Op vrijdag 31 maart 2023 werd bij A.S.F. Fischer BV de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van het logistiek centrum. Casper Booij, de zoon van huidig directeur Arnoud Booij, sloeg op 11-jarige leeftijd de eerste symbolische paal. ‘Een familietraditie, aldus Booij; ook ik sloeg op 11-jarige leeftijd onder toeziend oog van mijn vader de eerste paal van één van onze eerdere uitbreidingen’.

A.S.F. Fischer BV is reeds sinds 1970 gevestigd op de huidige locatie in Lelystad en heeft in de afgelopen jaren al een aantal forse uitbreidingen meegemaakt. Het bestaande logistiek centrum zal worden uitgebreid met ruim 2500 m2. De ruimte krijgt een afmeting van 50 bij 50 meter, wordt ruim 13 meter hoog en wordt voorzien van 3 inpandige docklevellers. Daarnaast is het pand volledig duurzaam, voorzien van vloerverwarming, zonnepanelen en ledverlichting. 

De uitbreiding zal straks plaats gaan bieden aan ruim 10.000 nieuwe palletplaatsen. Geen overbodige luxe, aangezien A.S.F. Fischer onlangs branchegenoot Herag uit Bolsward overnam en er een volledige integratie van zowel de verkoop-, inkoop- als logistieke activiteiten in Lelystad heeft plaatsgevonden.