Kennismaken met sport tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023

08/06/2023

Na twee jaar host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek geweest te zijn, geeft Sportbedrijf Lelystad een sportief vervolg aan de sport & beweegactiviteiten in de stad. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023, die dit jaar plaatsvindt van vrijdag 15 september tot en met zondag 24 september 2023, wil Sportbedrijf Lelystad dat iedereen in Lelystad gaat genieten van sport en beweging, want “Sport geeft je een boost”. Er wordt van alles georganiseerd, zoals een sportfestival bij De Rietlanden en er is een divers zwem- en speelaanbod voor iedereen vanaf 6 jaar.

Sportfestival De Rietlanden en Watersport in De Koploper

Samen met de Lelystadse sportclubs wil Sportbedrijf Lelystad inwoners inspireren om een leven lang te genieten van sport en bewegen. Met het sportieve hart gaat het Sportbedrijf in samenwerking met Porteum, Stichting School en sportaanbieders (verenigingen) om een inspirererend sport- en beweegprogramma voor inwoners van Lelystad te organiseren. Zo organiseert Sportbedrijf Lelystad op 19 en 20 september een sportfestival in en rondom De Rietlanden voor kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs en eersteklassers van Porteum en is er gedurende de hele week een divers zwem- en speelaanbod voor iedereen vanaf 6 jaar. 

‘Impact maken tijdens life changing events’

Recent onderzoek bevestigt wederom dat veel jongeren stoppen met sporten in verenigingsverband zodra ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Er komt dan veel op hen af en ze krijgen andere interesses. “Het is belangrijk dat de Lelystadse jongeren zien dat sport en bewegen perfect te combineren is met school en ideaal om samen met vrienden te doen”, aldus Sander Enkelaar, verenigingsondersteuner bij Sportbedrijf Lelystad. Met het sportfestival wil Sportbedrijf Lelystad sportclubs en aanbieders naar de jongeren van Lelystad toe brengen en worden ook familieleden uitgenodigd om te komen kijken en supporten. “Zien bewegen, doet bewegen”, vult Enkelaar aan.

Waar vraag en aanbod samen komen

Een sportaanbieder kan in de NOC*NSF Nationale Sportweek meedoen op verschillende momenten. Zo kan een sportaanbieder via het verenigingsplatform van Sportbedrijf Lelystad, sportinlelystad.nl, een gratis sportclinic, toernooi, sportmiddag, of open dag aanmaken en zo meehelpen om sporten en bewegen voor iedereen in Lelystad mogelijk te maken. Ook worden de sportaanbieders uitgenodigd om deel te nemen aan het Sportfestival in sporthal De Rietlanden. 

Meer info over de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023 en het volledige programma is te vinden op www.sportbedrijf.nl/nsw2023.