Jitha van Staveren, Sharon de Miranda en Sandra Reina Schaap verkozen tot Flevolandse Zakenvrouwen van het Jaar 2023

12/06/2023

Een jury, onder leiding van burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, heeft Sharon de Miranda van het Food Forum uit Almere aangewezen als Flevolandse Zakenvrouw in de categorie Manager van het jaar 2022. Jitha van Staveren van “Van Staveren” uit Emmeloord werd de winnares in de categorie MKB en Sandra Reina Schaap van YOGANU uit Emmeloord in de categorie ZP.

Publieksprijs

Ook de leden van het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen die tijdens de verkiezingsavond op Urk bij de Koningshof Party & Events aanwezig waren, mochten een winnares aanwijzen. Chantal Jansen uit Almere werkzaam voor Van Wijnen, Lelystad ging er uiteindelijk met de publieksprijs vandoor.

Negen genomineerden

In de alle drie de categorieën waren er drie genomineerden. De negen genomineerden hebben in de aanloop naar de verkiezingsavond een intensief traject doorlopen met pitchtrainingen, interviews en bedrijfsbezoeken. Tijdens de verkiezingsavond gaf de pitch die de zakenvrouwen moesten geven, de uiteindelijke doorslag voor de keuze van de jury. De jury bestaat naast Gerrit Jan Gorter uit Willeke Waller, Karin Gabor, Annemarie Jorritsma en Mariët Heestermans.

Thema water

Carolina Riffi Ollite, bestuurder Marketing & Communicatie: ”Het thema van dit jaar was Water “De kracht van water als verbindende bron van ondernemend en zakelijk Flevoland”. Wat ook symbool staat voor onze flexibiliteit, veerkracht, samenwerking en verbinding. Het was onze 10e verkiezing die ooit begon op Urk en terug naar Urk voor deze editie maakte de cirkel rond. Ook was de verkiezingsavond uitverkocht en werd de spectaculaire opening verzorgd door DrumBoost percussie met een op maat gemaakte show in het thema water. In de pauze was de beurt aan Jazzthusiast om het publiek te trakteren op een mooie Jazz act. Het publiek werd daarna weer opgewarmd door Static entertainment met een fantastische energizer. De presentatie was in handen van powervrouw Marloes Pieksma en de avond werd afgesloten door Mister NiceKai.

Sinds 2008

De verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar wordt sinds 2012 georganiseerd door het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen om vrouwen zichtbaar een podium te geven. In de afgelopen dertien jaar, de vereniging is opgericht in 2008, is de organisatie van de jaarlijkse verkiezing uitgegroeid tot een netwerk van ondernemende vrouwen waarvoor diverse activiteiten worden georganiseerd. Inmiddels zijn er 200 leden en velen die zeer betrokken zijn. Duovoorzitter Marcia Richardson en Mariam Talhaoui: “Onze missie is door verbinding en kennis delen elkaar zichtbaar zakelijk versterken om professioneel te groeien. Daartoe organiseren we verschillende activiteiten.”

Google drive link met foto’s van de avond:

https://drive.google.com/drive/folders/1vUnurT5ostalDCCrJ3pmDuWH4k3TT4Vd?usp=sharing

Fotocredits: Calina inc.