BioTransformers interessant voor bedrijven

21/06/2023

Het bedrijf Circ heeft een installatie die bijdraagt aan de bevordering van circulaire oplossingen, BioTransformers. Bio Transformers ontsluiten de energie die nog in je GFE* rondzoemen en zetten deze om in bruikbare energie zoals duurzaam BioGas en waardevol BioWater. Denk aan de bergen voedsel en organische reststromen die dagelijks worden weggegooid. Deze GFE is nog enorm nuttig en kan voor andere doelen aan het werk worden gezet.

De installatie functioneert als een high-tech maag: 

  • Vullen
  • Goed kauwen 
  • Stijlvol verteren
  • De duurzame output 
  • De hersenen 

Vullen 

Je GFE stromen worden gewogen en geanalyseerd om elke fase van de vergisting te helpen optimaliseren. We maken onderscheid tussen verschillende soorten voedsel en samenstellingen om een volledig beeld te krijgen van de inhoud als voorbereiding op het proces.

Goed kauwen 

De BioTransformer gebruikt versterkte stalen tanden om het GFE te verkleinen en om het mengen te maximaliseren. Het versnipperde materiaal vermengt zich met water om het nog verder af te breken voordat het wordt verteerd. Daarnaast volgen en monitoren we het hele proces met onze slimme ingebouwde software systemen. 

Stijlvol verteren 

Onze reactor is de buik van de machine; hier vindt de magie plaats. We gebruiken een reeks bacteriën die hard werken om het GFE af te breken en te verteren. De reactor is zorgvuldig gebouwd om te garanderen dat al het BioGas en de geuren tijdens het hele proces ingesloten en gecontroleerd blijven.

De duurzame output 

De Circ BioTransformer levert je veel duurzaam BioGas en vruchtbaar BioWater. We filteren de output zodat je groen methaan overhoudt om te verwarmen, te koken of te transformeren naar elektriciteit voor direct en duurzaam gebruik.

De hersenen 

Onze ingebouwde sensoren en AI optimaliseren de processen op microniveau voor het creëren van de meest efficiënte reacties in elke stap van het vergistingstraject. Met de geavanceerde app kun je de prestaties van je BioTransformer monitoren, zien hoeveel biogas en biowater wordt opwekt en zien wat je CO2 besparingen zijn

Via onze app kun je je groene doelen bewaken en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

ontwerp-zonder-titel.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1616&height=788