Vijfde editie Lelystadse Oogstdag op zaterdag 26 augustus

04/08/2023

Jouw favoriete biologische gewassen zelf oogsten, struinen over de gezellige boerenmarkt en jezelf verwennen met een heerlijke verse polderfriet of boerenijs: het kan weer tijdens de vijfde editie van de Lelystadse Oogstdag op zaterdag 26 augustus.

Dit jaar kun je jouw eigen pompoenen, suikermais, rode bieten, uien en aardappelen komen oogsten tegen een vriendelijk prijsje per geoogste meter. Allemaal prachtige, lokale producten die je zo met je handen uit de klei haalt. Iedereen is welkom, jong en oud!

Locatie en parkeren

De Lelystadse Oogstdag wordt georganiseerd door Stichting de Lelystadse Boer. Het oogstterrein bevindt zich langs de N302, tussen de Meerkoetenweg en de Anthony Fokkerweg. Parkeren kan aan de zijkant van het terrein op de Albert Plesmanlaan. Vorig jaar kwamen er maar liefst 1.200 mensen op de Lelystadse Oogstdag af. Dit jaar hoopt de organisatie net zoveel enthousiaste bezoekers te verwelkomen en hen meer te leren over waar hun voedsel vandaan komt.

Tips

Wil jij het jezelf wat makkelijker maken tijdens het oogsten? Neem dan een schep en/of handschoenen mee. Op de locatie zijn kruiwagens aanwezig om de groenten mee te vervoeren en handige netjes om de oogst mee naar huis te nemen. Houd de social media kanalen van de Lelystadse Boer in de gaten voor actuele informatie over de Oogstdag.

Oogstdag voor schoolkinderen

Traditiegetrouw organiseert De Lelystadse Boer samen met IVN Natuureducatie ook weer een speciale oogstdag waarop basisscholen en BSO's uit Lelystad een voorraad producten voor thuis of op school oogsten. Dit doen zij onder begeleiding van boeren en enthousiaste vrijwilligers van Volkstuinvereniging het Gelderse Hout uit Lelystad. Deze oogstdag vindt plaats op vrijdag 8 september en is een besloten evenement, uitsluitend voor kinderen van de deelnemende scholen.