Oproep voor bedrijven: 24 uurs zwerfafvalopruim-marathon

04/04/2024

Op 21 en 22 juni organiseert stichting Lelystad Schoon een bijzondere actie: 24 uur achter elkaar zwerfafval opruimen.

De droom van Lelystad Schoon is dat de stad echt zwerfafval vrij is. En als iedereen in Lelystad een uurtje de handen uit de mouwen steekt, dan moet dat haalbaar zijn, aldus de actieve vrijwilligers van de stichting.

Hoe

De marathon wordt in 24 acties van 1 uur georganiseerd. Hierin roepen zij Lelystedelingen op om een uurtje mee te doen. Starten bij het Agora theater eindigt men weer in het Stadshart. Doel is uiteraard een schone stad, maar ook meer bewustwording rondom zwerfafval.

Help mee

De stichting Lelystad Schoon is op zoek naar samenwerkingen met bedrijven op industrie- en bedrijventerreinen. Ze vragen deze bedrijven om zelf in de week ervoor of op de dag zelf op te ruimen, omdat zij daar niet gaan lopen tijdens de actie. Zo doet BKL lid Top & Top mee met een drietal straten op industrieterrein Oostervaart. Maar andere ideeen zijn natuurlijk ook van harte welkom. In ieder geval zullen allle partner worden bedankt met een paginagrote advertentie in de Flevopost. 

Meer informatie kan opgevraagd worden bij Vera Vreugdenhil, 0618138412, veritas189@gmail.com