Ariejonne Oost, Sanne Kooiman en Danielle Dortalina verkozen tot Flevolandse Zakenvrouwen van het Jaar 2024

06/06/2024

De jury, onder leiding van burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, heeft Ariejonne Oost van Kantoormanager 2.0  op Urk aangewezen als Flevolandse Zakenvrouw in de categorie MKB van het jaar 2024. Sanne Kooiman van Studio Frameworks uit Almere werd de winnares in de categorie ZP en Danielle Dortalina van het Flevoziekenhuis in de categorie Manager.

Soumia

De avond werd geleid door presentatrice Soumia, voormalig drievoudig wereldkampioen kickboksen, actrice (bekend van de bioscoopfilm Scotoe en TMF), zangeres en gepassioneerd jongerenwerker. Een veelzijdig talent dat bij uitstek de juiste keuze was voor deze verkiezingsavond. Ze begon de avond begon met een bijzondere vertolking van het nummer “I’m every woman” wat iedereen kippenvel bezorgde en na de pauze de avond hervatte met “Giant” wat de genomineerden naar een hoger niveau tilde.

Genomineerden

De zeven genomineerden, Nicole van het Bolscher, Ariejonne Oost, Rabia Kribbe, Sanne Kooiman, Rashida Alberts, Danielle Dortalina en Claire van den Ham hebben in de aanloop naar de verkiezingsavond een intensief traject doorlopen met pitchtrainingen, interviews en bedrijfsbezoeken. Tijdens de verkiezingsavond gaf de pitch die de zakenvrouwen live gaven, de uiteindelijke doorslag voor de keuze van de jury. De jury bestaat naast juryvoorzitter Burgemeester Gerrit Jan Gorter, Annemarie Jorritsma, Willeke Waller, Karin Gabor en nieuw jurylid Hasib Moukaddim die ook deze keer zorgvuldig de winnaars hebben gekozen. De leden hebben daarna gezamenlijk bepaald dat Sanne Kooiman, tevens winnares in de categorie ZP, met de publieksprijs er vandoor ging en werd uitgereikt door gedeputeerde Chris Jansen.

40 jaar Zeewolde

Carolina Riffi Ollite, bestuurder Marketing & PR: ”Het thema van dit jaar was een gezamenlijk thema met de gastgemeente Zeewolde. “Samen Sterk, Samen bouwen aan Flevoland” vanwege het 40 jaar bestaan van Zeewolde.

Dat dit tevens het jubileumjaar betrof van de gemeente Zeewolde, waar de burgmeester ook onze juryvoorzitter is was heel bijzonder. Het thema wat ook symbool staat voor de samenwerking en verbinding met heel Flevoland is iets waar wij ons als bestuur voor inzetten. De diversiteit van waar de genomineerden in Flevoland vandaan kwamen, sponsoren, vrijwilligers die dit netwerk dragen, de bokalen, het entertainment, de complimentenmakers die zorgde voor de persoonlijke touch, en live band, maakte het thema compleet. Met dank aan Brasserie Harderwold  & Events die  deze avond mede een groot succes maakte door de samenwerking, aldus Carolina Riffi Ollite.”

Sinds 2008

De verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar wordt sinds 2012 georganiseerd door het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen om vrouwen zichtbaar een podium te geven. In de afgelopen jaren, de vereniging is opgericht in 2008, is de organisatie van de jaarlijkse verkiezing uitgegroeid tot een netwerk van ondernemende vrouwen waarvoor diverse activiteiten worden georganiseerd. Inmiddels zijn er 200 leden en velen die zeer betrokken zijn. Duovoorzitter Marcia Richardson en Mariam Talhaoui: “Onze missie is door verbinding en kennis delen elkaar zichtbaar zakelijk versterken om professioneel te groeien. Daartoe organiseren we verschillende activiteiten.”

 

Google drive link met foto’s van de avond:

https://drive.google.com/drive/folders/16ZvuUdFoagADV9m-wwTQtqFDRfBxP3Uh?usp=sharing

Fotocredits: Calina inc.