BKL in gesprek 2022

Directeur Sandra Kamp spreekt met regelmaat onze BKL leden. Met BKL in gesprek willen we achterhalen waarom ondernemers en organisaties zich aanmelden als lid van onze vereniging, wat ze nodig hebben én wat ze bij BKL willen halen. Hieronder lees je de korte verslagen van deze gesprekken.

Wil je ook in gesprek met BKL? Nodig ons uit voor een digitaal, telefonisch of persoonlijk gesprek via sandrakamp@bedrijfskring.nl.

 

Februari 2022

 

Isero Lelystad

BKL ging in gesprek met Martijn van Houdt, accountmanager bij Isero Lelystad, aan de Apolloweg. Het is misschien geen toeval dat Martijn al meer dan 20 jaar in de bouwbranche werkzaam is. Door zijn opa heeft hij de liefde voor de bouw gekregen in de werkplaats maakte hij samen met zijn opa bijvoorbeeld vogelhuisjes en andere kleine werkjes, vertelt Martijn. In 2011 startte hij bij Isero als verkoopmedewerker en groeide door naar vestigingsleider en vervolgens accountmanager. Hij probeerde het een klein jaartje bij een leverancier maar vond al snel de weg weer terug naar Isero. ‘Isero is een hele fijne werkgever, werknemers zijn erg loyaal’, legt hij uit.

‘Wie en wat is Isero?’, vroeg Sandra Kamp hem. Isero is een gespecialiseerde ijzerwarengroothandel en dienstverlener voor bouwprofessionals en technische diensten. Denk aan hang- en sluitwerk, gereedschap, ijzerwaren, bevestigingsmiddelen, werkkleding en pbm’s. 'Het bedrijf is ontstaan uit samenwerkingen tussen diverse bedrijven en heeft opgebouwde ervaring sinds maar liefst 1826! Isero is een groeiende onderneming met inmiddels 62 vestigingen en ruim 800 service gerichte medewerkers. Met ons uitgebreid vestigingen netwerk, onze vakbekwame medewerkers en ons brede assortiment in producten en diensten doen we graag meer voor onze klanten.' 

En waarom vestigden zij zich in Lelystad? ‘Ondanks ons groot aantal vestigingen (62) waren wij nog niet vertegenwoordigd en dus niet bekend in oost Flevoland. Martijn vertelt enthousiast: ‘Maar daar gaat verandering in komen! Sinds eind oktober zijn wij een lokale campagne gestart. We bezoeken potentiele klanten en laten ons zien aan andere bedrijven. Daar hoort het lidmaatschap bij Bedrijfskring Lelystad natuurlijk bij.’ En dat kunnen wij alleen maar beamen natuurlijk, van harte welkom!

 

Januari 2022

 

BModesto

Roy van Voorst, directeur en mede-eigenaar van BModesto sprak met Sandra. ‘Ik wist helemaal niet wat ik wilde worden’, vertelt hij. Roy ging van gymnasium naar atheneum naar havo (met een glimlach: ‘Ja, in die volgorde’) en ging naar het CIOS. ‘Voetbal, turnen en tennis. Ik was overal een beetje goed in.’ Helaas kon hij door zware hooikoorts zijn sporten niet meer beoefenen en rolde hij uiteindelijk de farmaceutische branche in. ‘De rest is geschiedenis. Na diverse rollen in de sector ontmoette ik Michael Hendriks als vriendje van het nichtje van mijn vrouw. In 2014 startte Michael met BModesto en twee jaar later kwam ik erbij, samen met mijn vrouw.’ Ze konden toen niet bedenken dat de groei van hun bedrijf zo snel zou gaan. Inmiddels werken er 135 man bij BModesto en hebben zij naast het pand aan de Minervaweg een extra locatie geopend aan de Niels Bohrweg.

Hoe heeft de coronacrisis tot nu toe impact gehad, vroeg Sandra hem. ‘Het gaat goed met ons’, aldus Roy, ‘in onze branche zijn we niet direct financieel geraakt. Wel merken we het intern: collega’s met kinderen werken meer vanuit huis vanwege quarantaine of uitval van schooldocenten. Het is een uitdaging om in deze tijd met je team verbinden. De mensen maken het bedrijf, maar hoe laat je ze ervaren dat ze ook nu in “het eerste” spelen?’ Toch merken Roy en Michael ook de pay-off van het investeren in persoonlijke aandacht en teamspirit: ‘Bij ons is er altijd een fijne sfeer, het samen gevoel. En daar zijn wij trots op.’ 

Lokaal is verbinden ook een thema voor de mannen van BModesto. ‘Als werkgever hebben we de maatschappelijke verantwoordelijkheid om een goed woon- en leefklimaat te stimuleren. We zijn onlangs Founder bij de Lelystadse Uitdaging geworden. En lokaal inkopen is onze policy. We doen zo veel mogelijk met andere lokale partijen en zijn natuurlijk lid van de BKL!’

 

RIS Rubber

Wouter Rietdijk is Managing Director bij RIS Rubber. Als je het bedrijfspand aan de Pekstraat binnenloopt, valt meteen de moderne lichte uitstraling op. ‘We hebben enorm verbouwd’, aldus een trotse Wouter, ‘waarbij ik een huiselijke en open sfeer wilde creëren.’ 

RIS Rubber werd midden jaren ’50 in Soest opgericht als “Rubber Industrie Soestdijk”. Wouters vader Henk Rietdijk nam het bedrijf over dat mede door subsidiemogelijkheden eind jaren ’70 naar Lelystad verhuisde. Naast de vestiging in Lelystad heeft RIS ook een Bulgaarse vestiging en recent nam het concern een Gronings rubberbedrijf over; Hofland Deltaflex Rubbertechniek B.V. 

Na zijn HBO-studie startte Wouter bij RIS Rubber als productieleider maar eerst moest hij nog door de ballotagecommissie van zijn vader. ‘Als zoontje van de baas was ik echt niet zomaar “binnen”,’ glimlacht hij. In 2014 werd Wouter directeur en deed Henk een stapje terug, een jaar later kwam het bedrijf geheel in Wouters handen. ‘Mijn vader is in de basis een techneut die later manager geworden is, ik ben meer de manager die ook technisch geworden is. Daardoor is er een verschil in leidinggeven. En dat doe ik samen met mijn top MT, een dynamisch team, allen zijn gegrepen door het rubbervirus’.

Wat is er zo leuk aan rubber? ‘Alles! Rubber kan ontelbare vormen aannemen. Wij zijn eigenlijk een soort rubberbakkerij die deeg inkoopt en er van alles van maakt.’ Als Wouter en Sandra door de indrukwekkende fabriek lopen wordt de verscheidenheid duidelijk. Matrijzen, berubberde putdeksels, producten voor de offshore en ga zo maar door. ‘Die veelzijdigheid geeft ons een unieke positie in Europa,’ vertelt Rietdijk. Wouter woont zelf niet in Lelystad, maar is wel lokaal betrokken. ‘Wij kopen zo veel mogelijk lokaal in, hebben stagiaires uit de omgeving en zijn natuurlijk lid van de BKL.

 

Lees ook de eerdere gesprekken van 2021