BKL in gesprek met Peter Rijsenbrij

Coronacrisis geeft BKL thema ‘Double Fantasy’ diepere betekenis

“Het ligt nog vers in mijn geheugen dat het bedrijfskring ondernemersgala (BKL Gala 2020) in januari van dit jaar, met als thema ‘Double Fantasy’ de meest succesvolle was in al die jaren dat ik dit als evenement organisator in opdracht van de BKL mocht bedenken en uitvoeren. Van het bij elkaar brengen van de sponsors tot het bedenken van het plenaire- en showgedeelte tot en met het feest. Niets is zo leuk om op deze manier ondernemers aan elkaar te verbinden en daarna de complimenten te mogen ontvangen. Daar doe je het voor. Wie had kunnen bedenken dat kort daarna de wereld ontwricht zou worden door een onbekend virus en het leven voor iedereen drastisch zou veranderen en spijtig genoeg ook vele levens lieten.

De kwetsbaarheid van de mens wordt op de proef gesteld. Maatregelen worden vanuit de overheid dusdanig genomen dat de uitvoerbaarheid van publieke bijeenkomsten onder een vergrootglas liggen en voorlopig ook zullen blijven uit angst voor nieuwe besmettingen van het virus. Dit heeft niemand zien aankomen en dus word je op de proef gesteld als ondernemer om met oplossingen te komen. Voorlopig zullen de evenementen niet doorgaan of uitgesteld worden totdat er een oplossing is en dat zal nog wel even gaan duren vrees ik. Er zijn daarom voor mij geen inkomsten en word je creativiteit als ondernemer ernstig op de proef gesteld.

Met het lezen van boeken als “Omdenken” van Berthold Gunster, probeer je weer even te resetten. Hoewel het glas bij mij altijd halfvol is en ik gelukkig beschik over gezonde creativiteit heb ik nog meer kwaliteiten die ik in mijn tijd bij de radio en televisie, professioneel kunnen ontwikkelen. Zoals het presenteren en inspreken van documentaires en commercials en het produceren van bedrijfs- en promotiefilms. Maar ook daar ligt de business stil. Alles werkt door en heeft met elkaar te maken. Het ontwikkelen van concepten zit in mijn DNA en het zoeken naar de mogelijkheden om staande te blijven in deze turbulente tijden vraagt om veel geduld.

Het nabellen van relaties en klanten en het meedenken in hun problematiek levert nu financieel niets op maar in de toekomst hopelijk wel. Ik zie het als een investering blijf wel hopen dat er vanuit de overheid niet alleen bepaald wordt wat de nieuwe richtlijnen worden, maar ook dat er voorlopig ondersteuning mogelijk is in vooral een duidelijk en handelbaar protocol. Zo spreek ik de wens uit dat het BKL jaarthema ‘Double Fantasy’ niet alleen voor mij maar voor iedereen niet in het gedrang zal komen.”

Over Peter Rijsenbrij Producties
Peter Rijsenbrij heeft sinds 2007 een evenementen- en mediabedrijf en is gespecialiseerd in het bedenken en uitvoeren van evenementen voor de zakelijke markt. Verder produceert hij bedrijfsfilms, mood- en promofilms en spreekt hij commercials, voicemaildiensten en bedrijfsfilms in. Peter Rijsenbrij organiseert o.a. het BKL Gala, Theater aan het Water op de HISWA, Kofferbakmarkten, het Flevo Zakenfestival, Bedrijfsfeesten en bijeenkomsten. Peter is bereikbaar om advies te geven tijdens en na deze crisis via info@peterrijsenbrij.nl en 06-54344077