BKL neemt afscheid van voorzitter Andries Greiner

30/06/2017

Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 29 juni 2017 nam voorzitter Andries Greiner afscheid van de Bedrijfskring Lelystad. Dit had hij eerder, op het BKL Gala in januari, al aangekondigd. “Na zes jaar wordt het tijd voor een ander”, zei hij toen mooi. Dirk Jan Verdoorn zal hem opvolgen. 


Dirk Jan Verdoorn

Bovendien ontving Andries uit handen van sectretaris Hans Blom het erelidmaatschap van de Bedrijfskring Lelystad en werd hij verrast met een stadhuispenning uitgereikt door burgemeester Adema.

“Het kon niet anders dan dat we Andries tot erelid benoemden”, licht Irene Medema toe. “Hij heeft zich ontzettend ingezet voor het Lelystadse bedrijfsleven met de bijbehorende resultaten.”

“Natuurlijk konden we Andries na al zijn inzet niet zomaar laten vertrekken”, zegt Irene Medema, directeur van de BKL. “Namens alle BKL leden hebben we hem tijdens de ALV een weekendje weg overhandigd”. 

Zes jaar lang voorzitter van de BKL

Ruim zes jaar lang heeft Andries Greiner zijn rol als voorzitter van de BKL uitstekend vervuld. “Ik zorgde ervoor dat de dynamiek in de groep goed zat en dat we als vereniging zichtbaar bleven. Daarnaast was ik de dagelijkse gesprekspartner van onze directeur, Irene Medema”, zei hij in een eerder interview. Een taak die hem op het lijf geschreven was; Andries is graag nauw betrokken bij Flevoland en al haar ondernemers. “Flevoland heeft meer toekomst dan verleden, het is een provincie van de mogelijkheden en de BKL grijpt deze aan”, aldus Andries.

Al jaren actief

Naast de BKL heeft Andries veel andere bestuursfuncties in Flevoland vervuld. Zo was hij jarenlang gedeputeerde voor de provincie, directeur van het IVIO en voorzitter van de KvK Flevoland. Hieruit blijkt zijn interesse in het bedrijfsleven en Flevoland.

Andries heeft een hele belangrijke rol gespeeld in het Lelystadse bedrijfsleven. De vele leden die aanwezig waren op de ALV hebben hem dit nog eens laten weten.

De vergadering en receptie vond plaats bij Promo Trade. Ze hadden voor de gelegenheid hun showroom hartje zomer alvast omgetoverd in kerstsfeer. Er was een wijnproeverij en alle leden konden een kijkje achter de schermen nemen.