Nieuws

 • Op 26 april zijn BKL leden Tom Lansink en Johan van Peperzeel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt, waaronder Tom Lansink en Johan van Peperzeel.

  lees meer
 • Tijdens de Leerwerkverkiezing wordt bekendgemaakt wie met de titel beste Leerwerkbedrijf 2017 naar huis gaat. Wethouder John van den Heuvel en Andries Greiner zullen de winnaars de titel en prijs overhandigen. Eén van de sprekers is Buck Juch, directeur Prevermo Groep BV en in Lelystad bekend als directeur van Fair Groep. Genomineerde bedrijven: Jamin Lelystad, Holland Composite, Micronic.

  lees meer
 • In de wereld van vandaag zijn plannen voor 12 maanden (of langer) vaak niet meer houdbaar. De praktijk wijst uit dat je na 6 maanden alweer aanpassingen moet doen op de uitgezette koers. Hoe houd je het overzicht? Wanneer stuur je bij? Hoe houd je je medewerkers aangesloten bij de steeds sneller opvolgende veranderingen? Met de Flevoland Business Versneller verdiep je in 6 praktische bijeenkomsten jouw vaardigheden als ondernemer én breng je versnelling aan in jouw eigen organisatie.

  lees meer
 • Jop Fackeldey heeft bij zijn afscheid als wethouder van gemeente Lelystad op vrijdag 20 april 2018 de Cornelis Lelypenning ontvangen. De Cornelis Lelypenning is hem door de gemeenteraad toegekend als grote blijk van waardering voor zijn inzet voor de stad en de samenleving en de uitzonderlijke wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan zijn wethouderschap.

  lees meer
 • MBO College Lelystad en Techniek Opleidingen Flevoland (TOF) hebben hun samenwerking naar ‘the next level’ getild. Al sinds een jaar werken beide partijen nauw samen om een nieuwe generatie vakmensen voor de bouw op te leiden. Op 18 april werd in aanwezigheid van wethouder Elly van Wageningen de gezamenlijke nieuwe onderwijslocatie aan de Havenweg officieel geopend. Alle bouw opleidingen, niveau 2 en 3, van MBO College Lelystad verhuizen naar deze locatie.

  lees meer
 • Rij2op5 verleidt automobilisten minimaal 2 werkdagen per week de fiets te pakken naar het werk en daagt huidige fietsers uit nog meer te fietsen. Namens het gezamenlijke bedrijfsleven, gemeente Lelystad en provincie Flevoland wil Rij2op5 BKL leden uitnodigen voor een inspirerende sessie op het gebied van slim reizen, anders reizen en niet reizen.

  lees meer
 • De wereld verandert razendsnel. Welke trends zijn relevant en welke niet? Waar moet je als bedrijf op letten? Welke trends staan nog in de kinderschoenen en welke niet? Waar liggen de kansen en bedreigingen? Heb je een succesvol bedrijf van minimaal 10 medewerkers en sta je voor een uitdagende nieuwe groeifase? Dan is deelname aan de Inspiratiereis van Rabobank Flevoland naar Silicon Valley een unieke manier om samen met gelijkgestemde ondernemers inspiratie, energie, inzichten en contacten op te doen voor het verder groeien van jouw bedrijf.

  lees meer
 • Gemeente Lelystad verricht de komende periode onderzoek naar de verkeersveiligheid in Lelystad. Via de website www.verkeerlelystad.nl kunnen inwoners de ervaringen en eigen beleving op het gebied van verkeer melden. Het maakt daarbij niet uit op welke manier zij aan het verkeer deelnemen: lopend, fietsend of bijvoorbeeld met de auto. De sluitingsdatum voor het onderzoek is 13 mei 2018.

  lees meer
 • Tijdens de Leerwerkverkiezing op 11 april 2018 is Efrem Abra Tekle verkozen tot Beste Talent van 2017. Uit handen van wethouder John van den Heuvel en voorzitter van de jury Andries Greiner ontving hij de trofee en een oorkonde. Efrem was één van de drie genomineerde talenten. De andere twee genomineerden waren Thirza Anakotta en Jordey Dammers.

  lees meer
 • Tijdens de 14e editie van het Flevopenningen Ondernemersgala zijn de winnaars van de drie winnaars van de Flevopenningen bekend gemaakt. De winnaars zijn: Tanis Food Tec uit Lelystad (Flevopenning TOPonderneming), CameraNu.nl van Urk (Participatie Flevopenning) en Avant Arte van student Curtis Penning (Windesheim Flevopenning voor de beste Comakership 2018).

  lees meer

Realisatie: verenigingenweb